Komorná atmosféra, pozorná, ale nevtieravá obsluha a kuchyňa, ktorá patrí k slovenskej špičke – tak by sa dala charakterizovať reštaurácia Levante, ktorú otvorili na jeseň v bratislavskom hoteli Apollo. Hotel bol vždy známy výbornou kuchyňou, rozsiahle priestory Reštaurácie sv. Huberta však pôsobili na hostí, ktorí hľadajú komornejšie prostredie, predsa len trochu neosobne. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo sa hotel rozhodol spojiť vyhlásenú gastronómiu s menším priestorom a otvoril druhú reštauráciu vo vedľajšom salóniku. Pár stolov, decentne zariadený a osvetlený interiér aj tlmená hudba tu navodzujú príjemnú atmosféru. Rovnako príjemný je pohľad do jedálneho lístka, ktorý vytvoril šéfkuchár Apolla Peter Hoffman a stopu na ňom zanechal aj patrón reštaurácie, francúzsky michelinovský šéfkuchár Jean Brouilly. S tým hotel už niekoľko rokov spolupracuje. Sú v ňom jedlá takmer výlučne z regionálnych surovín (výnimkou sú len mušle sv. Jakuba, ktoré si hostia obľúbili v Reštaurácii sv. Huberta, takže ich zaradili aj v Levante) ozvláštnené prvkami francúzskeho kuchárskeho umenia. Levante si rovnako ako na jedle dáva záležať na práci s vínom – ku každému jedlu je v menu uvedené i najvhodnejšie víno, ale ak sa hosť rozhodne pre niečo iné, erudovaná obsluha mu poradí. Okrem jedál z jedálneho lístka si možno dať aj degustačné menu.
Chuť aj úprava jedál na tanieri si počas našich návštev zaslúžili pochvalu a pozitívne hodnotíme aj dobre nastavené ceny. Z predjedál sme vyskúšali Crème fraîche s paradajkovo-mätovou omáčkou (4 €), veľmi ľahké a osviežujúce a grilované prepeličie stehná so smotanovo-šalotkovým rizotom (6 €), ktoré sú akousi mäsovou chuťovkou. Z polievok zase silný bažantí vývar s terinou z bažantieho mäsa (6 €). Absolutórium si zaslúži jelení steak obalený v gaštanoch s restovaným kelom, pančetou, gaštanmi a kuriatkami (16 €), ktorý bol veľmi šťavnatý a prílohy ho vhodne chuťovo dopĺňali. Zaujímavý nápad je aj prepeličia guľa s topinamburovým pyré, špenátom a cibuľovým kompótom (11 €). P. Hoffman sa nebojí experimentov, medzi dezertmi nájdete aj chutný mrkvový dezert s medovým sirupom a mascarpone (5 €), výborné je však najmä malinové semifredo s marinovaným ananásom (5 €).
TREND hodnotenie: 4*