Túto knihu inšpirovala prednáška o tom, ako veľmi sa mýlia tí, ktorí sú presvedčení, že uprednostňovaním miestnej organickej stravy od malých farmárov pred dovozom a nadnárodnými konglomerátmi spravia svet zdravším, čistejším a lepším. Na podujatí si prednášajúci počas ódy na nové, etickejšie hnutie v potravinárstve dovolil spomenúť, že Japonci sú najväčší príživníci na svete, keďže dovážajú vôbec najviac potravín. Keby jedli len to, čo vypestujú doma, podporili by vlastnú ekonomiku, zamestnanosť a ešte by aj zachránili svet pred globálnym otepľovaním.

Hiroko Shimizuovú, spoluautorku knihy, profesorove argumenty nepresvedčili. Z detstva v Tokiu si pamätala, ako jej rodičia rozprávali o živote z malého množstva ryže, zemiakov, ovsa a boji so sústavným hladom a podvýživou. A ako sa jej po presťahovaní do Kanady najviac páčil veľký výber jedál z celého sveta.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa