Na hradoch a zámkoch to aj na Slovensku často voňalo i chutilo, „podzámčie“ však bolo vždy chudobnejšie – aj na kulinárske výtvory a veľkorysé pitky. Situácia sa však tentoraz obrátila. Kým na Bratislavskom hrade pokračovali rekonštrukčné práce, pod ním hodovalo takmer pätnásťtisíc obyvateľov Slovenska i zahraničných hostí.
„Bol to vydarený trojdňový piknik,“ tešila sa riaditeľka Slovak Food Festivalu Martina Luknárová. Aj keď išlo o prvý ročník v réžii tohto organizátora, Bratislava podobný festival zažila už vlani. Ich zmyslom je priblížiť prácu špičkových šéfkuchárov topreštaurácií – pod Hrad ich prišlo až 28 –, potravinárskych výrobcov i dovozcov aj ľuďom, ktorí si zatiaľ cestu do týchto sfér nenašli.
Pod odbornou garanciou Gourmet klubu – sekcie Zväzu hotelov a reštaurácií SR návštevníci prostredníctvom kupónov nielen ochutnávali degustačné porcie, ale aj počúvali a pozerali prednášky a ukážky šéfkuchárov, súťaž vo varení 10 médií, Ľadovú továreň v réžii Sharkam VIP catering a mnohé ďalšie akcie.