Bratislavská gastronomická scéna má novú atrakciu – japonskú reštauráciu Benihana, ktorú nedávno otvorili na Hlbokej ulici. Ak chcete vidieť, ako vyzerá ozajstné varenie naživo okorenené kuchárskou šou a zážitková gastronómia v jednom, to je Benihana. Vo svete existuje tento koncept už takmer polstoročie. Prvú Benihana reštauráciu (v preklade červený kvet) založil v roku 1964 Rocky Aioki a dnes má táto sieť podnikov vyše stovky zariadení.
Ich úspech je založený na jednoduchých receptoch z prvotriednych surovín, ktoré kuchári pripravujú – grilujú priamo pred hosťami na teppanjaki stoloch. Príprava každého jedla je vlastne malé divadielko, keď je kuchár aj zabávačom v jednej osobe. Nejde o typickú šéfkuchársku reštauráciu, ale o dobre, poctivo pripravené jedlá za férové ceny. Tento koncept slávi úspech vo svete a prvé týždne fungovania Benihany v Bratislave naznačujú, že zaujal aj tu. Na večery, najmä piatkové a sobotné, sa rozhodne oplatí stôl si rezervovať.
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?