Najmä o tom, že na biznise s potravinami nezarábajú až tak štedro, ako si to ich dodávatelia myslia. S nevôľou sa stretli aj tvrdenia, že slovenskí poľnohospodári by mohli byť predsa len produktívnejší ako v súčasnosti.
Domáci farmári a potravinári na TREND Business Afternoon, ktorý zorganizoval ekonomický týždenník s VÚB bankou, najviac diskutovali o hlavnej téme podujatia – Ako rozbehnúť domácu výrobu potravín. Tá dnes zabezpečuje apetít Slovákov len na polovicu. Cieľ vlády, aby už o šesť rokov pokrývala až štyri pätiny tuzemskej spotreby, je však skôr politickou deklaráciou ako reálnym zámerom. Potrebu zvyšovania produkcie ale nespochybňuje nikto. Cestu, ako sa k tomu dá dopracovať, zhrnul na úvod diskusie člen predstavenstva a vrchný riaditeľ úseku firemného bankovníctva VÚB banky Jozef Kausich. Pôjde to iba spoločným postupom všetkých zainteresovaných. Od štátu, ktorý nastavuje legislatívne prostredie, cez farmy a spracovateľov až po banky a predajné reťazce.
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?