Katalánska kuchyňa je považovaná často za najpestrejšiu a najrafinovanejšiu zo všetkých španielskych regionálnych kuchýň. Prejavuje sa v nej niekoľko vplyvov. V receptoch sa bohato využívajú čerstvé ryby a morské živočíchy, keďže ku Katalánsku patrí 500 kilometrov pobrežia Atlantiku, ale aj suroviny z hornatého vnútrozemia regiónu, najmä olivový olej, zelenina, strukoviny a mäso – králičie, jahňacie, kuracie či bravčové. Typické sú netradičné kombinácie chutí – napríklad kuracie mäso s morskými plodmi a orechmi, králik v čokoláde. Ako prílohy k jedlám neodmysliteľne patria rôzne omáčky – ale nie v zmysle našich prívarkov. Pripravujú sa najčastejšie z olivového oleja, rajčín, baklažánov, cesnaku, orieškov či mandlí.


Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 2 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa