Každá z rakúskych spolkových krajín si ako dovolenková destinácia vytvára nejaký imidž. Juhozápadný sused Slovenska Dolné Rakúsko sa rado prezentuje ako kraj pôžitkárov a gurmánov. Má na to dostatok dôvodov. Robia sa tu jedny z najlepších rakúskych vín, výborne sa tu varí – a domáci aj návštevníci, najmä z blízkej Viedne, to bohato využívajú. Stačí pohľad do niektorej z tzv. heurigen, čo sa dá voľne preložiť ako viecha. Či sme v nich boli v nedeľu alebo v pondelok večer, vždy a všade bolo plno.

Sedí sa tu najčastejšie na drevených laviciach vo dvoroch, pije víno, debatuje a zajedá niečím ľahkým či menej zdravým. Voľakedy sa tu k vínu podávali len pochutiny typu chuťoviek a údenín, teraz sú čoraz rozšírenejšie lokály, kde sa podáva aj teplé jedlo. Dokonca začínajú byť v presile. V každom vinárskom mestečku či v dedine nájdete na viditeľnom mieste zoznam viech, ktoré sú práve otvorené, alebo si môžete v infocentrách zobrať kalendár s rozpisom otvorených podnikov. Poriadok musí byť a ten vládne aj tu – nijaký podnik nemôže byť otvorený stále, lebo na každého sa musí dostať rad.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 2 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa