Načo chodil v marci na vzdialený sever? No najesť sa... a inšpirovať. Lebo severská gastronómia je v súčasnosti považovaná za najinovatívnejšiu na svete. Tak sa bol pozrieť a ochutnať, ako to robia u dvojhviezdičkového Michelina Matthiasa Dahlgrena a v reštaurácii Gastrologik, ktorá sa preslávila svojím neortodoxným používaním surovín a tiež už zaň dostala michelinovskú hviezdičku. „Jedol som tam napríklad mäso z 22-ročnej kravy, niečo neskutočné,“ rozplýval sa G. Kocák po príchode do Dudiniec.
Nie je však jediný, kto sa chodí inšpirovať do zahraničia. Tím reštaurácie Fou Zoo sa bol napríklad nedávno prvýkrát pozrieť na Madrid Fusion, ktoré je považované za najvýznamnejšie stretnutie šéfkuchárov z celého sveta... desiatky prednášok, ukážok „live cooking“, workshopy a semináre s tými najlepšími z najlepších. Samozrejme, za know-how sa tu platí, každý workshop stojí stovky eur. Aj tak ich však šéfkuchár Fou Zoo a sušimajster Tomáš Lysý absolvovali niekoľko.
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?