Mundusvini 2013. Štyri medaily získalo Slovensko na medzinárodnej súťaži vín Mundusvini v Nemecku. Všetky štyri získalo vinárstvo Víno Matyšák – Zlaté za Cabernet Sauvignon, rosé, 2012, bobuľový výber a Prestige Devín Gold, výber z hrozna, polosladké 2012. Strieborné medaily získalo za červené vína Prestige Alibernet, Oak Wood, výber z hrozna, 2011 a Prestige Frankovka modrá, Oak Wood, výber z hrozna, 2011. Do súťaže prihlásili vinári z celého sveta 6 000 vín a 250-členná jury zo 45 krajín udelila medaily 2 834 z nich.

Šéfkuchárske rošády. Niekoľko slovenských reštaurácií v posledných týždňoch zmenilo šéfkuchárov. Z reštaurácií Parcafe a Wine&Tapas Bar odišiel Tomáš Zapletal. V obidvoch podnikoch ho nahradil Patrik Lednár, ktorý pôsobil v reštauráciách Alizé a v hoteli Albrecht. T. Zapletal robí v reštaurácii Zorno v Lozorne. Výmena nastala aj v Atittude v televíznej veži na bratislavskom Kamzíku. Marka Orta nahradil Tomáš Sika, ktorý predtým pôsobil v reštaurácii hotela Mercure v Bratislave a ešte predtým v reštaurácii Cubehotela Aston. Nového šéfkuchára má aj reštaurácia hotela Zochova chata v Modre--Harmónii. Stal sa ním Peter Rupčík, ktorý doteraz pôsobil ako šéfkuchár reštaurácie Diplomat na Palisádach.