Keď prišiel Rakúšan Alfred Hackl v roku 2008 šéfovať do maďarského päťhviezdičkového hotela Spirit, okamžite šokoval svojich spolupracovníkov. Aj vtedy, keď im ukázal, ako sa správne zastiela posteľ, servíruje káva či dekantuje víno. Brali ho ako človeka, ktorý roky viedol päťhviezdičkové hotely v Rakúsku a bol viceprezident Európskej asociácie kúpeľov. Také zručnosti od neho veru nečakali.
Nevedeli, že ich nový riaditeľ začínal v hotelierstve a gastronómii ako sedemročný, keď v penzióne rodičov servíroval svoj prvý viedenský rezeň. S úsmevom spomína, že už vtedy sa rozhodol pracovať v tomto biznise. Dostal totiž prepitné dva šilingy, čo vtedy, na začiatku sedemdesiatych rokov, stačilo na najväčšiu zmrzlinu, akú v dedine predávali.
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?