Vyzerá to ako mäso, v ideálnom prípade to chutí ako mäso, no mäso to nie je. Startupy aj veľké spoločnosti sa predháňajú v tom, aby našli chutné, lacné a najmä uveriteľné náhrady živočíšnych produktov. Jedným zo spôsobov, ako nahradiť mäso zo zvierat, je vývoj skutočných svalových vlákien laboratórnou úpravou kmeňových buniek.

Niektoré firmy dnes už dokážu simulovať rybacie mäso aj mliečne bielkoviny, ba objavili sa aj prvé pokusy o klasické hamburgery. Ešte stále však nedokážu dokonale a za prijateľnú cenu napodobniť originál.

Siete rýchleho občerstvenia sa preto skôr obzerajú po alternatívach vyrobených z čisto rastlinných zložiek.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa