Cyperčania milujú dobré jedlo a víno a pohostinnosť majú v krvi. Jedlo pripravujú s láskou, a preto je isté, že to, čo prichádza na stôl, je vždy čerstvé. Hodovanie sa začína miestnou špecialitou – meze. Výhodné je objednať si ho v reštaurácii pre väčšiu skupinu. Na mnohých tanieroch postupne prinášajú takmer všetko, čo ostrov ponúka. Preto meze nemá medze. Klobásky z bravčového mäsa, do ktorých sa dáva koriander, červené víno a miestne bylinky, grilované bravčové, hovädzie alebo jahňacie mäso, grilovaný syr haloumi vyrobený zo zmesi kozieho, ovčieho a kravského mlieka, ochutený tymianom a mätou, rôzne šaláty a nátierky.
Zlodejská pochúťka
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 2 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?