Reštaurácia bratislavského hotela Crowne Plaza niekoľkokrát zmenila svoj koncept aj názov. Ten najnovší má pár týždňov a názov reštaurácie Fresh! má odrážať, že sa tu pracuje s čerstvými surovinami a sviežimi ľahkými chuťami.
Jedálny lístok je sympaticky stručný, šéfkuchár pracuje so sezónnymi surovinami a dokáže ich zaujímavo kombinovať, pričom nezachádza do extrémov alebo samoúčelných variácií. Jedlo na tanieri výborne vyzerá aj chutí. Z predjedál nás zaujala husacia pečeň royal s balzamikovou šošovicou (9,40 €) netradičná svojou krémovou konzistenciou. Vo Fresh! ju servírujú teplú v šálke s lyžičkou doplnenú studenou šošovicou. Chutil mám aj svieži paradajkový krém s tofu-sezamovými pralinkami (4,70 €). Z hlavných jedál sme vyskúšali kúsky hovädzej sviečkovice v hríbikovo-bylinkovom kréme podávané s maslovými tagliolini (18,50 €). Jednoduchá, pritom vydarená kombinácia surovín a vo výsledku výborne pripravené a dochutené jedlo. To isté sa dá povedať o black tiger krevetách v šafranovo-maslovej omáčke s lúpaným rajčiakom a bielym chlebom (18 €), klasika, ktorá, ak je dobre pripravená z prvotriednej suroviny, nesklame nikdy. Správne krémové a chuťovo vyvážené bolo krémové rizoto s červeným vínom a karamelizovanou čakankou (8,60 €). Šefkuchár sa v aktuálnom menu pohral tiež s výberom dezertov. Opäť zvolil jednoduché, originálne a svieže letné kombinácie, všetky za jednotnú cenu (4,80 €). Či už je to ľahučký jahodový couscous so šťaveľom a javorovým sirupom, podávaný s olivovo-vanilkovým sorbetom, alebo pochúťka pre milovníkov čokolády v podobe mrazeného čokoládového rezu s mätovým jogurtom a malinovým mascarpone.
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?