Kebab do ruky či párok v rožku zo staničného bufetu. Aj takýmto spôsobom sa dajú umlčať „vyhrávajúci muzikanti“, najmä keď nie je nablízku iná možnosť zadovážiť si niečo teplé do žalúdka. Mnohí Slováci stále vnímajú fastfood ako podradný a nezdravý spôsob stravovania. Zrýchľujúca sa doba však ľudí núti, aby jej prispôsobili aj tempo stravovania.

Rastúca preferencia zdravého životného štýlu udáva smer, ktorým by sa mali fastfoody uberať, ak si chcú v budúcnosti udržať zákazníka a prosperovať. Veľké fastfoodové siete to pochopili a vo svojej ponuke dávajú väčší priestor jedlám s výraznejším zastúpením čerstvej zeleniny či šalátom. Aj spotrebitelia si čoraz viac uvedomujú, že klasické obedové menu z vývarovne za pár mincí zrejme neoplýva výživovými hodnotami zodpovedajúcimi zdravému stravovaniu. Nejdú už ani tak po cene a nie je im jedno, čo zjedia. Začali sa viac orientovať na kvalitu.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa