Jedno predjedlo, iné predjedlo, šalát, tanier cestovín či omeletu, kúsok ryby, rozbif, možno aj kačacinu a jahňacie medailóniky a navrch koláč alebo za misku syrov. Slovák by to do seba nevpratal. Stačí mu polievka, hlavné jedlo, dezert.

Keby sme použili matematiku gramov, kalórií a tukov, asi by nás prekvapila „sila“ toho nášho typického trojchodového menu. Veď aj vďaka trendom racionálnej výživy panuje vo svete zážitok mnohých malých porcií. Dobrí slovenskí šéfkuchári sa snažia presadiť ho aspoň počas degustačných večerí, keď si hosť vyhradí čas na pokojné stolovanie. Ich pridanou hodnotou je nielen kulinársky a estetický, ale aj osvetový rozmer.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa