Väčšina káuz, v ktorých hrajú úlohu staré či sfalšované potraviny, sa končí najviac tak žalúdočnými problémami. Nebezpečné krmivá podávané zvieratám sa môžu pomaly, ale isto premietať do zdĺhavých a ťažkých ochorení ľudí. Cez telá zvierat sa môžu na človeka preniesť genetické chyby i karcinogénne ochorenia.

Potvrdením toho je dodnes jedno z najhorších zlyhaní človeka vo výžive zvierat. Briti skrmovaním mäsokostných múčok z uhynutých zvierat u bylinožravého dobytka zaťažili svet úplne novou mozgovou chorobou – BSE. Po tejto kauze spred prelomu milénia sa kontrola krmív sprísnila ešte viac ako predtým.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa