Každý typ hotela je pre manažéra niečím zaujímavý, či už ide o kongresový alebo boutique hotel, hotel pre diplomatov a biznismenov alebo resort hotel pre dovolenkujúce rodiny s deťmi. V zariadení s niekoľkými stovkami izieb i zamestnancov sa musí každý pracovník včleniť do organizačnej štruktúry. V menšom hoteli či penzióne to vyzerá inak – funkcie sú kumulované, manažér si udržiava prehľad aj o detailoch a vie vždy „zaskočiť“. Do veľkosti približne 40 izieb dokáže vytvoriť hosťom príjemnú domácku atmosféru a to je moja parketa, tu sa cítim najlepšie. Vchádzam tam ráno – do svojej obľúbenej zmesi vône kávy a čerstvého pečiva. Do noci potom zažívam ten typický hotelový mikrosvet od papierových utierok až po webovú stránku, od jarnej výzdoby až po silvestrovské menu – to všetko vyčerpáva, zároveň však aj napĺňa a obohacuje. Kým veľké hotely bývajú viac o biznise, v malých ide skôr o záľubu, ktorá manažérov drží na časovo i energeticky náročnom poste. Mám rada pocit, keď sú hotel a hostia naladení na jednu vlnovú dĺžku, a som pre to ochotná obetovať veľa zo svojho času i pohodlia. V tomto duchu si vyberám aj zamestnancov. Viac než zručnosť si všímam ich iskru v oku.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 2 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa