Zemiaky s kyslým mliekom, buchty na pare, furmanské, bryndzové a kapustové halušky, pstruhy na rošte, šúľance, zamrvenka, hubová polievka s rajbaničkou, čučoriedkový koláč alebo placky s bryndzou a kapustou, prívarky na kyslo – pre mnohých šéfkuchárov to nie sú dosť sofistikované jedlá na to, aby sa nimi vôbec zaoberali. My však každý mesiac vyhodnocujeme štatistiku predaja a v nej kapustnica, placky a halušky absolútne vedú pred inými „medzinárodnými“ jedlami. Hosťom sa zbiehajú slinky na jednoduché jedlá starých materí, pretože sú im tieto chute blízke. Zároveň však nemajú čas, aby si ich doma pripravovali. K nám za nimi chodia aj inde ubytovaní hostia. Turisti na prechádzke, ktorí ich tu raz objavili a ochutnali, navyše s trochou zážitku – servírované čašníčkami v krojoch. Získali sme si ich aj tým, že starodávne špeciality pripravujeme ručne. Dokonca si nepomáhame žiadnymi polotovarmi ani zemiakovou múkou tam, kde treba hľuzy poctivo nastrúhať. Mnohí manažéri reštaurácií už prišli na to, že sa im takáto prácnosť vyplatí. Hosť ju totiž na chuti jedla spozná a ocení, rád sa vráti. A naopak, jedlá z polotovarov ho z reštaurácie vyženú. Iste, aj v našej mrazničke by ste našli polotovarové placky. Ale to preto, lebo mám rada pocit istoty. Sú pripravené „v pohotovosti“ pre návštevníkov, ktorí si zmyslia najesť sa v nočných hodinách. Ani im nesmie totiž hotelier povedať, nech si hlad nechajú až na ráno, keď sa otvárajú kuchyne všetkých reštaurácií.
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 2 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?