Vyžívam sa v tvorivej cukrárine, mám rada príležitosť, keď môžem vymýšľať nové receptúry, zdobenia i tvary, kombinácie chutí. Skúšam nové suroviny, inšpirujem sa v odborných časopisoch a občas si nájdem čas aj na veľtrh pre pekárov a cukrárov v zahraničí. Čerešničkou na šľahačke sú potom celkom zvláštne, originálne a často doslova „uletené“ zákusky a torty na firemné akcie, ale aj na nakrúcanie filmov na Bojnickom zámku. Priestor na takéto vymýšľanie však nedostávam každý deň. Prekáža mi totiž dnešný častý prístup k hosťovi, podľa ktorého by sa on mal prispôsobiť trendom a nie naopak. Až dve tretiny našich zákazníkov dávajú prednosť klasike – punčovým rezom, veterníkom, krémešom, špicom či prácnym grilážkam. Dve desatiny obľubujú novšie druhy – želé kocky, jogurtové rezy alebo zákusky na spôsob tiramisu. A iba zvyšok vyhľadáva absolútne novinky. Ponuka to musí rešpektovať, kritika „obmedzenosti“ a nemodernosti je od hosťa nepatričná.
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?