Dobrá gastronómia sa nájde všade na svete. Presvedčila som sa o tom aj v Afrike, kde z tradičnej fazule, zo zemiakov a z kozľaciny dokážu pripraviť zaujímavé špeciality. Nehovoriac o tamojšom belgickom jedálnom lístku – ešte z čias kolonizácie –, ktorému gurmáni holdujú v drahých reštauráciách. No a na Slovensku ma ihneď oslovili guláše a úprava husacej pečene. Už aj tým, že sa k nim hodí pivo – môj obľúbený nápoj a celoživotný pracovný objekt. Mám rada, keď sa mu dostane spoločnosti dobrého jedla, kvalitného servisu a vôbec profesionálneho zaobchádzania. Je zaujímavé sledovať, akým vývojom prešla jeho konzumácia v poslednom štvrťstoročí. Pred 25 rokmi sa pivo pilo predovšetkým v baroch a reštauráciách. V deväťdesiatych rokoch však nastal boom hypermarketov a spotrebitelia si ho častejšie kupovali domov. Myslím si, že nastal čas, aby sa do horeca znovu vrátilo. Preto aj my vymýšľame také produkty, ktoré sa dajú uplatniť najmä alebo iba v profesionálnej gastronómii.
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?