Veľmi rád komunikujem s ľuďmi, mohol by som povedať, že sa stalo mojím koníčkom zasväcovať ich do sveta kávy. Rovnako rád to robím, keď stojím za barovým pultom v našom školiacom stredisku a školím o káve, alebo pripravujem tento skvelý nápoj na nejakej ochutnávke. Som rád, že napríklad o kurzy je čoraz väčší záujem a že ho začínajú prejavovať aj najlepšie slovenské hotelové školy. Tam sa doteraz káve a jej príprave venovala minimálna pozornosť. Dnes je možné získať certifikáty z barmanských aj zo somelierských kurzov, ale káva bola trochu v úzadí. Čo si však dá hosť ako prvé, keď príde cez deň do baru či kaviarne? Zvyčajne kávu. Som rád, že povedomie o nej sa zvyšuje aj preto, lebo narábanie s pojmami je u nás v tomto smere ešte stále veľmi voľné. V mnohých podnikoch sa neprestajne stretávam s výrazom turecká káva, hoci nemá s tureckou kávou, ktorá sa pripravuje v džezve, nič spoločné. Alebo keď si vypýtate espresso, väčšinou vám prinesú niečo iné, ako keď si dáte espresso v Taliansku, to znamená 25-35 ml lahodného nápoja. Rovnako vrelý vzťah ako mám ku káve, mám k dobrému jedlu. Radšej utratím za jedlo viac, ale rád si pochutím, ak je z kvalitných surovín. Radšej menšiu porciu, ale nech je to zážitok pre jazyk aj oči.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 2 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa