Po rokoch pôsobenia doma i v zahraničí, kde som varil pre klientov luxusných hotelov aj pre členov diplomatických misií pôsobiacich na Slovensku, som mal pocit, že je čas na rekapituláciu doterajších skúseností. Na to som potreboval voľné ruky a dostatok priestoru, aby som mohol realizovať vlastné predstavy. To bol jeden z hlavných dôvodov, pre ktorý som sa rozhodol prijať ponuku na post šéfkuchára žilinského hotela Dubná Skala. Podľa mňa dobrý šéfkuchár je viditeľný na každom kroku, musí to byť osobnosť, človek s profesionálnymi zručnosťami aj manažérskymi schopnosťami. Musí vedieť zostaviť kvalitný tím a v neposlednom rade poznať špecifiká regiónu, v ktorom podnik pôsobí, zohľadniť gastronomický vkus potenciálnej klientely. Presadzovať za každú cenu módne trendy, napríklad minimalizmus v skladbe jedálneho lístka, nepovažujem za vhodné. Ak má niečo úspech v zahraničí alebo v Bratislave, nemusí to vyhovovať klientele v ostatných regiónoch Slovenska.
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 2 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?