Mám rád dobré veci a vďaka tomu viedla moja cesta aj k dobrému jedlu. Aby mi niečo chutilo, nemusí ísť o trendovú záležitosť. Nepotrpím si na to, či je niečo práve módne. Viem oceniť pekne naservírované jedlo, ale je dôležitejšie, ako chutí. Vtedy si dokážem vychutnať jednoduché jedlo od mojej mamy, ako aj rafinovanú kompozíciu vo vychytenej newyorskej reštaurácii. Dobre pripravený špenát s vajcom mám rovnako rád ako suši. Veľkú časť svojej profesionálnej kariéry som pôsobil v USA, kde má človek na výber naozaj všetky svetové kuchyne. Tam som prvýkrát ochutnal aj spomínané suši. Bolo to v roku 1985. Už vtedy ma oslovilo, pretože obľubujem ryby. Keby som si mal vybrať kuchyňu, ktorú preferujem, určite by to bola japonská. Práve preto, že vedia spracovať ryby na obdivuhodne veľa spôsobov, ale chutí mi aj thajská. Mám totiž rád ľahko stráviteľné jedlá. Preto patrí k mojim favoritom aj talianska kuchyňa. Veľmi rád tam chodím do jednoduchých reštaurácií, kam chodia domáci. Ale chutí mi aj slovenská kuchyňa, najmä tá domáca v rodinnom kruhu. Aby som mal naozaj pôžitok z jedla, potrebujem príjemnú spoločnosť. No a poteší aj fľaša dobrého vína. Tu sa tiež riadim vlastnou chuťou. Nehanbím sa povedať, že – ak mi chutí – za dobré považujem napríklad aj víno od suseda zo Svätého Jura, podobne ako víno svetovej značky.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 2 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa