Už ako dieťa ma na reštauráciách a hoteloch fascinovali lietacie dvere, ktoré oddeľovali časť pre hostí od kuchyne a personálu. Zaujímalo ma, čo sa za nimi skrýva. Hoci to už roky viem, zákulisie reštaurácií a hotelov ma fascinovať neprestáva. V tejto brandži som skúsil už všetky zamestnania – od pomocného kuchára a umývača riadu až po riaditeľa zariadenia. Keď som mal 17 rokov, bol som na brigáde v Anglicku a v reštaurácii som nielen pracoval, ale dokonca aj býval. Rád cestujem, objavujem nové veci – aj v jedle. A nadovšetko obdivujem francúzsku kultúru stolovania. Niekoľko rokov som sa učil po francúzsky, lektorka nám o nej veľa rozprávala, ale zažiť to na vlastnej koži je niečo úplne iné. Dva týždne som býval v istej francúzskej rodine a povedal som si, že keď budem mať vlastnú rodinu, predstavoval by som si to asi takto. Jedáleň s kuchyňou ako centrum bytu (samozrejme, bez televízora), večerné trojhodinové posedenia pri výbornom jedle a víne s príbuznými a priateľmi. Mám rád domácku kuchyňu. Keď ide o špeciality, mojím favoritom je jednoznačne foie gras, tú by som pokojne jedol od rána do večera. Nepohrdnem ani dokonale pripravenými cestovinami a sviežimi šalátmi. Milujem všetky krásne vína, no k srdcu mi najviac prirástli tokajské výbery. Hoci to nie je víno na každodenné pitie.
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 2 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?