Mám rád veľa vecí – záleží len na uhle pohľadu. Čo sa týka jedla, inklinujem najmä k talianskej kuchyni. Nedám však dopustiť ani na tradičné slovenské jedlá a rovnako ma oslovujú orientálne chute. Z pohľadu biznisu mám rád, keď sa mi darí riadiť podnik tak, aby prosperoval a boli spokojní klienti aj zamestnanci. Každý, kto podniká v gastro biznise, vie, že to nikdy nebolo – a v súčasnosti už vôbec nie – jednoduché. Univerzálny recept na úspech neexistuje. Podľa mňa je však veľmi dôležitý jasný koncept. Ten by mal byť zjavný v skladbe jedálneho lístka, odzrkadľovať sa v interiéri a ponuke služieb. Slovensku napríklad stále chýbajú podniky, ktoré by ponúkali tradičné slovenské jedlá, ale v kreatívnych úpravách. Rovnako v zahraničí bežná vec, akou je k jedlu automaticky servírovať adekvátne víno, je až na niektoré výnimky v slovenských reštauráciách stále vzácnosťou. Jasný koncept, hľadanie inšpirácií v tradičnej slovenskej kuchyni a spojenie jedla s vínom – v tom vidím potenciál pre smerovanie tunajšej gastronómie. Samozrejme, nič z toho nie je možné bez dobrého kuchára, ktorému necháte voľnú ruku a nešetríte na investíciách do spoľahlivého personálu. Alfou a omegou každého podniku, či už je to reštaurácia alebo hotel, sú spokojní hostia. Prvoradé je ich získať, ale oveľa dôležitejšie je vybudovať si stálu klientelu. To aj pre mňa znamená aktívne pracovať s hosťami, ponúkať im stabilne kvalitné služby a zároveň pravidelne aktualizovať ponuku.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 2 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa