Moja mama je vynikajúca kuchárka, pokojne by mohla variť v nejakej michelinovskej reštaurácii. Takže keď sa ma niekto opýta, akú kuchyňu mám rád, tak odpoviem, že tú maminu. Často som sa okolo nej ako dieťa motal, takže vlastne to rozhodlo, že som sa išiel učiť za kuchára. Mal som šťastie, ešte počas školy som sa dostal variť do reštaurácie Le Monde. Tá patrila vtedy medzi absolútnu slovenskú špičku, takže hneď na začiatku som pričuchol k vrcholovej gastronómii. Vlastníci pochádzali vtedy zo Škandinávie a asi aj preto mám vzťah najmä ku kuchyni severských krajín. Považujem ju za najlepšiu na svete, určite sa podľa mňa vyrovná francúzskej. Koniec koncov Škandinávci pravidelne vyhrávajú najprestížnejšiu kuchársku svetovú súťaž a kodanská reštaurácia bola vyhlásená za najlepšiu na svete. Takže niečo na ich gastronómii naozaj bude. Páči sa mi, že varia len z tých najkvalitnejších surovín, vždy len zo sezónnych, veľký dôraz kladú na to, aby boli z ekologických hospodárstiev. Dostať tam niečo iné ako biovýrobky je niekedy problém. Okrem toho, že majú kvalitné suroviny, sú to veľmi kreatívni a inovatívni ľudia, čo sa mi na Severanoch tiež veľmi páči. Okolo seba v kuchyni mám rád ľudí, ktorí sú precízni a svoju prácu si robia na sto percent. Ja najradšej pripravujem jedlá z rýb a mäsa, napríklad studená kuchyňa, alebo cukrárčina nie a moje hobby, ale špičkový kuchár by mal vedieť pripraviť všetko.
Peter Duranský začínal v bratislavskej reštaurácii Le Monde, kde robil niekoľko rokov, rok bol zástupcom šéfkuchára v reštaurácii hotela Albrecht a momentálne je zástupcom šéfkuchára v reštaurácii Camouflage. Obsadil druhé miesto v slovenskom kole súťaže kuchárov Bocuse d’Or 2010.