Veľmi rád varím, už od detstva. Keď som prišiel zo školy, často som trávil čas v kuchyni. Keby som nešiel na vysokú školu, je dosť možné, že by som sa stal kuchárom. Na druhej strane si neviem predstaviť, že by som varil každý deň. Mám k tomu typický mužský prístup – variť občas, pre radosť rodiny, pre kamarátov. Som to, na čo majú v nemčine pekný výraz – Hobby Koch. Z náplne mojej práce vyplýva, že často cestujem a, samozrejme, všade ochutnávam miestne jedlá. Teda nielen ochutnávam, väčšinou sa mi podarí dostať sa aj do kuchyne, kde sa jedlá pripravujú. Zaujíma ma a chcem presne vedieť, aký je kde postup. Na niektorých expedíciách v Ázii sa dokonca občas všetci stávame pomocnými kuchármi. Keď prídeme do nejakej reštaurácie a chceme, aby bolo jedlo pre 15 až 20 ľudí rýchlejšie pripravené, tak sa ponúkneme, že im pomôžeme. Čistíme zeleninu, krájame a pritom môžeme pozorovať pri práci miestnych. Po týchto skúsenostiach si dokážem doma pripraviť vlastné curry alebo som zistil, že cesnak nedávajú do jedla až na koniec, ako sa to robí u nás, ale hneď na začiatok ho jemne opražia na panvici. Okrem ázijskej kuchyne mám veľmi rád aj taliansku gastronómiu, najmä z oblasti Toskánska. Nedávno sme prešli celú túto oblasť, bývali sme u domácich v usadlostiach, stolovali sme s nimi, bolo to skvelé. Kuchyňa z tejto oblasti je síce jednoduchá, ale úžasne chutná.

Čo má rád Pavel Fellner

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 2 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa