O mojom povolaní rozhodla v podstate náhoda. Pôvodne som mal byť technik. Počas vojenskej služby ma však umiestnili na pozíciu kuchára, s čím som spočiatku nesúhlasil, ale neskôr ma to začalo baviť. Ako kuchár už pracujem 18 rokov, aj preto viem oceniť, keď niekto navarí pre mňa a nemusím jedlo pripravovať sám. Je pritom úplne jedno, o aký druh jedla ide, predovšetkým musí byť chutné, naozaj veľmi chutné a pripravené z kvalitných surovín. Sám sa špecializujem na modernú švédsku kuchyňu. Rád pracujem najmä so zeleninou. Najskôr si premyslím, akú zeleninu budem pripravovať, a následne sa ju snažím vhodne skombinovať s rybami a mäsom tak, aby vo finále vzniklo zaujímané jedlo. Mojou filozofiou je tak prezentácia inovatívnej kuchyne s neobyčajnou kombináciou chutí, ktorá by mala prekvapiť, no najmä chutiť. Rovnako ako kreativita je pri práci šéfkuchára dôležitý aj tím. Vytvoriť zohratý kolektív nie je jednoduché, ale aj to je práca šéfkuchára. Docieliť dobré výsledky a pripraviť pre hostí zážitok, ktorý ocenia, sa podarí len s kvalitným tímom. Práca patrí k môjmu životu rovnako ako pohyb. Som neustále v pohybe, sústavne musím niečo robiť. A keď práve nepracujem, usilujem sa čo najviac času tráviť s rodinou a deťmi. Veľmi radi lyžujeme. V lete sa zasa venujem o čosi pokojnejšej záľube – rybárčeniu.

Čo má rád Paul Svensson
Zdroj:

Paul Svensson pôsobil ako šéfkuchár v reštaurácii Fredsgatan 12 v Štokholme, ocenenej Michelinovou hviezdou aj mnohými inými prestížnymi cenami. Budúci rok pripravuje otvorenie vlastnej reštaurácie v Štokholme. Na Slovensko prišiel na v rámci projektu World Chefs, ktorý sa uskutočnil v bratislavskej Camouflage restaurant.