Otvorím jedálny lístok a vyhľadám si názvy, ktorým nerozumiem – tieto jedlá si potom – po krátkom rozhovore s čašníkom – objednám. Keďže pochádzam z Ostravy, takto som postupoval aj na Slovensku. Nie som totiž zvedavý na creme brullee alebo chateaubriand, ale na špeciality navštívenej krajiny.
Samozrejme, nohy ma za nimi automaticky vedú do reštaurácií s miestnou kuchyňou, väčšinou nenápadných. Spravidla spĺňajú všetko, čo mám v gastronómii rád. Predovšetkým ide o jedálny lístok zostavený z čerstvých, lokálnych surovín a moje zlaté pravidlo – výber len niekoľkých poctivo pripravených jedál. Žiadne romány na pokračovanie; „širokouhlým“ jedálnym lístkom a ponuke všetkého možného vôbec nedôverujem.
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?