Veľmi rád robím dezerty, pečiem koláče a vymýšľam nové recepty. Keďže som už na dôchodku, tak pečiem najmä pre svojich susedov. Ale aj sám zbožňujem dezerty. Jedlo, ktoré nezakončím dobrým dezertom, nie je pre mňa kompletné. Celý život som cestoval a veľmi ma vždy bavilo ochutnávať miestne koláče, spoznávať nové chute. Pretože každá krajina má aj medzi sladkosťami niečo osobité a špecifické. Veľa z toho som používal aj vo svojich receptoch. Myslím si však, že pri príprave dezertov je krása v jednoduchosti, chute by mali byť zreteľné, aby človek vedel, čo je. Žil a pracoval som 38 rokov v USA, snažil som sa Američanov naučiť na francúzske chute a typy dezertov. Bolo naozaj zaujímavé sledovať, aké veľké rozdiely boli medzi chuťami ľudí na obidvoch stranách oceánu. Američania sú posadnutí štíhlou líniou, ale robia to veľmi zvláštne. Na jednej strane som – na základe ich želaní – pre nich piekol napríklad mufiny bez cukru alebo sme robili menšie dezerty, ako sú bežné vo Francúzsku. Oni si však nedali jeden, ale hneď tri alebo štyri... A boli spokojní, čo robia pre svoju líniu. Vo Francúzsku sú súčasným trendom dezerty, ktoré sa servírujú do pohárov, rôzne ovocné a čokoládové peny a krémy. To je smerovanie, ktoré sa mi páči.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa