Baví ma práca s ľuďmi na oboch stranách barového pultu. Rád komunikujem s hosťom a zaraďujem ho podľa typológie. Napriek tomu, že mám gastronomickú školu, nie sú mi cudzie zákonitosti psychológie. Verím, že podľa fyziognomických znakov sa dá predpokladať, aký hosť zavítal do baru. Veľmi rád sa s ním porozprávam, aby som mu namiešal nápoj presne na mieru. Najradšej ho tvorím podľa určitej indície – povedz mi, ako sa cítiš, a ja ti poviem, aký drink by ti dobre padol. Alebo inak: stačí slovíčko či slovné spojenie, ktoré hosťovi v tej chvíli zíde na um a použije ho, a mne sa v mysli vynorí obraz toho najvhodnejšieho nápoja. Samozrejme, miešať môžem aj podľa počasia, ročnej a dennej doby, obľúbených chutí, veku, pohlavia a národnosti hosťa. Ale dôležitejšia je momentálna nálada a rozpoloženie, v akom sa hosť ocitol. Pritom dodržujem pravidlo nepoužiť ovocie, ktoré sa vo vlasti hosťa považuje za národné. Radšej mu pripravím nápoj z iného ovocia či zeleniny. Prednosť dávam čerstvým produktom a bioproduktom, pretože ich chuť je naozaj iná, prirodzená. Cítiť ju omnoho dlhšie a bez chemickej pachuti. Často ich miešam s vodkou, ktorá je mojím koktailovým favoritom. Či má vyniknúť alebo sa naopak skôr stratiť, to je práve vec originality nápoja.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 2 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa