Môj doterajší pracovný život do značnej miery ovplyvnili náhody. Keď som ešte chodil do školy, rodinný známy mi ponúkol stáž v päťhviezdičkovom hoteli v Prahe. Zo stáže bolo nakoniec pracovné miesto, a tak sa mi podarilo vhupnúť rovno do vysokej gastronómie. Tam mi po nejakom čase zase ponúkli stáž u Pavla Pospíšila v jeho podniku Krone v Nemecku. Zdalo sa mi to zaujímavé a ako dobrá šanca niečo nové sa naučiť, tak som išiel tam. Pôvodne na tri mesiace, zostal som tam dva a pol roka. Potom prišla ponuka vymeniť Nemecko za Bratislavu a funkciu zástupcu šéfkuchára za šéfkuchársku. Na rozmýšľanie som nemal čas, ale vlastne ani nebolo o čom rozmýšľať, prijal som ju. Práca v kuchyni ma baví aj s tými menej príjemnými stránkami. Nemám problém tvrdo pracovať, byť na pľaci od nevidím do nevidím, keď to situácia vyžaduje – kuchyňa je môj život. Baví ma tvoriť, kreativita, ktorá je s gastronómiou spojená, to, že sa stále môžete – a vlastne musíte – učiť niečo nové. Nemám špeciálne obľúbené jedlá, ktoré by som varil radšej ako ostatné, varím rád všetko. Rovnako ako všetko rád jem. Cez týždeň mám zvyčajne voľno len v nedeľu a keďže celý čas v podstate trávim vnútri, rád podnikám počas voľných chvíľ výlety. Najradšej do prírody. Návštevy iných reštaurácií počas nich však nevyhľadávam. Naopak, mojou ďalšou obľúbenou formou relaxu je varenie pre priateľku.
Michal Šebela je viac než rok šéfkuchárom bratislavskej reštaurácie Liviano, predtým pracoval 2,5 roka v reštaurácii Pavla Pospíšila Krone neďaleko Badenu v Nemecku.