Mojím snom bolo ísť na hotelovú akadémiu do Piešťan. O tú bol však vtedy obrovský záujem, preto som išiel na hotelovú školu do Bratislavy. Keď sa človek rozhoduje pre strednú školu, málokedy presne vie, čo chce robiť, takže sa nedá povedať, že by som bol už počas štúdia zapálený kuchár. Mal som však šťastie – hneď po škole som začal pracovať vo vtedy novootvorenej reštaurácii Casablanca. Bol to snáď prvý podnik vo vtedajšom Československu, kde sa robila takzvaná vyššia gastronómia. Francúzska kuchyňa, francúzsky spôsob servírovania, bola tam trojica skvelých šéfkuchárov. Varilo sa tam už vtedy z prvotriednych a čerstvých surovín, v akváriu sme mali napríklad živé homáre. Bola to veľká atrakcia, ľudia často stáli v rade na miesto. Tam ma gastronómia chytila a povedal som si, že ak sa bude dať, chcem aj naďalej robiť v podnikoch, kde bude kuchyňa na podobne vysokej úrovni. Mám rád kreativitu, tvorbu nových jedál, človek má už nejaké skúsenosti s tým, čo a ako kombinovať, takže sa nestane, že by niečo skončilo v koši. Som však veľký perfekcionista, stále nie som s výsledkom spokojný. Mojou ďalšou záľubou je aj dobré víno. Voľakedy som hrával hokej, mám rád pohyb, ale času je, žiaľ, málo, tak si radšej večer otvorím fľašu kvalitného vína. Som zvedavý, rád skúšam nové vína a rád chodím s priateľmi na degustácie a akcie, ktoré vinári robia.
Martin Korbelič je šéfkuchár bratislavskej reštaurácie Camouflage a víťaz prvého ročníka slovenského kola „kulinárskeho Oscara“, súťaže Bocuse d´Or. V júni bude reprezentovať Slovensko na európskom kole v Ženeve.