Je celkom zábavné, ako sa človeku rokmi a vývojom okolo neho menia chute a hodnoty – aj čo sa jedla týka. Detstvo som strávila na vidieku, kde mali moji rodičia hospodárstvo. Celé roky sme behali po lese a po pastvinách, domov sme prišli vždy len na obed alebo na večeru. Stravovali sa u nás aj ľudia, ktorí boli zamestnaní na hospodárstve, a napríklad chlieb sa jedol výlučne domáci, upečený u nás doma. Pre nás deti však bolo najväčšou vzácnosťou, keď otec doniesol občas z mesta od pekára žemle. Prešlo pár desiatok rokov a na domáci chlieb nedám dopustiť. Alebo si spomínam na tortu, ktorú mi otec raz kúpil na meniny. Až mi ju bolo ľúto načať, taká mi bola vzácna. Teraz si všetci ceníme oveľa viac zákusky upečené doma. Čo sa týka kuchyne a jedla, som skôr tradicionalista. Nepohrdnem ani novými vecami, ale rozhodne nedám dopustiť napríklad na klasický viedenský rezeň. Vyskúšala som ho aj tu v Bratislave a bol veľmi dobrý. U nás vo firme som začínala v kuchyni s umývaním riadu a pomocnými prácami, potom som „postúpila“ a obsluhovala hostí, odtiaľ sa premiestnila do pokladnice k lanovkám a odtiaľ do kancelárie. No keďže mám veľmi rada kontakt s ľuďmi, niekedy si aj teraz sadnem do kasy a predávam lyžiarske lístky. Naozaj ma to baví.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa