Celý môj život sa točí okolo vína. Vyrastal som pod Malými Karpatmi, odmalička sa motal vo vinohradoch svojich dedov, dokonca som im rád v nich aj pomáhal. Aj teraz mám prácu vo vinohrade rád, akurát na ňu už nie je čas. Samozrejme, že mám rád dobré víno. Výhodou je, že chodím po mnohých degustáciách, takže možností na ochutnávanie vína mám dosť. Víno vám toho veľa povie – ochutnáte ho a viete, či je len prvoplánové, páčivé, alebo či sa s ním vinár naozaj pohral, či je poctivé. Presne viete, čo všetko sa s ním dialo, než sa vám dostalo do pohára. Viete z neho určiť aj trendy, ktoré momentálne vo vinárstve vládnu. Rád sa učím, sledujem trendy, kam svet vína smeruje, myslím, že najhoršie je, ak človek začne byť sám so sebou spokojný. Na druhej strane netreba vymýšľať koleso, lebo všetko už bolo vymyslené, ale keď chcete robiť veci dobre, treba sa tomu, čo robíte, stále venovať. Niekedy je dobré vracať sa aj k zabudnutým veciam, napríklad k starým odrodám. Zdá sa mi, že na Slovensku zanikajú odrody, ktoré tu boli voľakedy populárne a boli aj kvalitné – napríklad Dievčie hrozno či Bouvierovo hrozno. Chcel by som sa im začať venovať a priviesť ich znovu k životu. Hoci času nie je veľa, doma rád varím – ale len mäso. Mojou špecialitou sú steaky. V kuchyni rád experimentujem, skúšam kombinovať všetko možné, aby bol výsledok čo najlepší. Teda aby som nebol neskromný, aby rodine moje kuchárske výtvory chutili.
Jozef Repa (34) má v Modre od roku 2009 vinárstvo Repa Winery a od júna 2011 pracuje pre vinárstvo Elesko Modra ako výrobný riaditeľ.