Hans Dieter Bergmann
Vždy ma prekvapovalo, koľko národností – klientov i zamestnancov – môžem v hoteli stretnúť. V jednom berlínskom zariadení pracovali ľudia až 78 národností. Aj to je okolnosť, pre ktorú mám radšej hotelový život než prácu v gastronómii. Ruch na recepcii, v izbách, usmiate upratovačky, možnosť vytvorenia si lepšieho vzťahu s klientmi, keďže ich vidím dlhšie či častejšie. Takúto prácu s ľuďmi mám rád. V hotelovom biznise totiž pracujete na medzinárodnom poli, takže sa stretávate s ľuďmi z celého sveta a takisto máte možnosť zamestnať sa na rôznych miestach. Okrem toho mám rád kreatívnu stránku mojej práce v rámci obchodu a marketingu, vymýšľanie nových imidž kampaní či rokovania s novými obchodnými partnermi. Dokonca aj na povinnosti sa pozerám ako na niečo príjemné. Baví ma práca na zmluvách s partnermi, momentálne v Piešťanoch s cestovnými kanceláriami, tvorba nových balíčkov a cenovej politiky. Keďže pochádzam z Rakúska, chutí mi tamojší jedálny lístok. Ale počas pobytu v Nemecku som si veľmi obľúbil ázijskú stravu. Najmä noodles, šaláty a kačicu. Pochutím si na pikantných pokrmoch, ale rád pripravujem aj čínske jedlá, ktoré neobsahujú soľ a majú silnú arómu. V profesionálnej gastronómii si okrem kuchyne všímam najmä slušné správanie ku klientovi – to je alfa a omega. Keď je hosť spokojný, určite sa vráti.
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 2 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?