Neustále ma prekvapuje kultúra národov. Vzbudzuje vo mne zvedavosť a nadšenie zo stretnutia s inými kultúrami a ľuďmi. Všetko nové, čo môžem vidieť, zažiť, naučiť sa počas mojich pracovných aj súkromných ciest po Európe, ma obohacuje. Mám rád svoju prácu, ako aj kraj, v ktorom som sa narodil a žijem – Kampániu s jej bohatou históriou, prírodnými krásami, kultúrou a vychýrenou gastronómiou. Kampánska kuchyňa je vo svojej podstate jednoduchá. Dominujú v nej cestoviny a výborné šťavnaté paradajky spod Vezuvu. Za unikátnu lahôdku je považovaná aj Mozzarelle di Bufala Campana. Jedinečnosť najkvalitnejšej a najznámejšej mozzarelly tkvie v kvalitnej surovine a vo výrobnom postupe. Mlieko pochádza od kráv, ktoré sa voľne pasú v prírode. Čerstvo nadojené musí byť spracované do šestnástich hodín. Kampánia patrí k tradičným talianskym vinárskym regiónom. Pestovanie viniča má takmer tritisícročnú históriu. Medzi vinárske skvosty regiónu patrí červené víno Lacryma Christi del Vesuvio či Falerno. V kampánskej kuchyni sa používa málo soli, a preto je tamojšia gastronómia zdravá. Nezvyšuje krvný tlak a je vhodná najmä pre dnešných, často nezdravo sa stravujúcih ľudí. Som rád, ak môžem porovnávať našu kuchyňu s inou, napríklad slovenskou, ktorú považujem za veľmi zaujímavú, hoci som zatiaľ ochutnal len niektoré slovenské špeciality.
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 2 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?