Rád varím a jem, čo je na mne, predpokladám, aj vidno. To pravé nadšenie pre kuchárčinu ma chytilo až v zahraničí, kam som išiel variť po skončení školy. Robil som okrem iného v reštaurácii zameranej na steaky a túto mäsovú lahôdku, keď je dobre pripravená, si viem naozaj vychutnať. Mám rád dobre pripravené jedlo a najradšej som, keď mi ho pripraví niekto druhý. Keďže pri varení stále ochutnávam, na to „moje“ už potom nemám chuť. Po návrate na Slovensko som sa potešil, keď sa naskytla príležitosť rozvíjať svoje schopnosti v reštaurácii päťhviezdičkového hotela. Je to pre mňa rozhodne krok vpred. Navyše žijem neďaleko, takže som túto možnosť veľmi privítal. Prianím majiteľov bolo mať kuchyňu zameranú na slow food, teda variť z regionálnych a sezónnych surovín, a to je to, čo ma baví. Máme už vybudovanú sieť spoľahlivých dodávateľov kvalitných surovín, hoci nie vždy je to jednoduché. Jedálny lístok mením každé dva mesiace, aby sme vždy naozaj pripravovali jedlá z toho, čo je momentálne aktuálne. Variť zo surovín, ktoré pochádzajú z tohto regiónu, považujem za veľmi dôležité, lebo nielen že hostia ochutnajú, čo je tu typické, ale podporujeme tak aj miestnych producentov a predajcov. Rovnako vína máme aj tunajšie – od malých vinárov. Sú veľmi kvalitné a naši hostia sú milo prekvapení, keďže meno vinára väčšinou nikdy predtým nepočuli.

Čo má rád Gabriel Uher

Gabriel Uher je šéfkuchárom reštaurácie päťhviezdičkového hotela Amade Chateau vo Vrakúni na južnom Slovensku. Predtým varil v reštauráciách v Írsku a Nemecku.