Zo všetkého najradšej mám svoju prácu – rolu barmana všeobecne, ale aj moje konkrétne pôsobisko v hoteli Ritz. Kedysi na mňa zapôsobilo tak, že som sa tu uchádzal o prácu aj po niekoľkonásobnom neúspechu. Nikdy som svoju tvrdohlavosť neoľutoval. Tento hotel má atmosféru, históriu, fluidum, ktoré v takýchto zariadeniach vyhľadávam ako hosť i ako barman. Nejde len o to, že tam kedysi popíjal slávny Ernest či Scott Fitzgerald a dnes sem chodia najznámejšie osobnosti. Cítiť tu akúsi spriaznenosť hostí a personálu, útulnosť, „domáckosť“. Pritom práve hotelové bary trpia opačnou charakteristikou – bývajú neosobnejšie, príliš moderné, priestorné, sterilné čo do dizajnu i vzťahu k zákazníkovi. Úloha barmana je v prinášaní drinkov na hosťov stôl a potom vystavenie účtu. V „mojom“ bare sa nielen pije, ale aj vychutnáva, rozpráva, rozoberajú sa najrôznejšie témy. Kvôli rozhovorom si každé ráno musím prečítať francúzske, anglické, nemecké i americké denníky, kupujem si knihy o histórii, umení, dizajne, jachtách... Ale mňa to baví. Podobne ako aj vymýšľanie nápojov na mieru – podľa želania, nálady a typu hosťa. V tom mi zase pomáha umiestnenie baru v hoteli. Mám blízko do reštauračnej kuchyne a nikdy mi preto nechýbajú chuťovky, čerstvé ovocie či zelenina.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 2 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa