Nie je to dávno, čo som vyšiel z lavíc odbornej školy a už stojím na druhej – akoby učiteľskej strane. Školím barmanov a ľudí, ktorí chcú mať širšie znalosti v tekutej oblasti gastronómie. V bare som pracoval iba počas posledného ročníka a vzápätí som prijal miesto v českej liehovinovej firme. Najprv som pôsobil v Bratislave, neskôr na strednom Slovensku... a zrazu som zistil, ako veľmi ma to baví. Poradiť, naučiť niečo nové, školiť, vzdelávať a vidieť, že to mojich žiakov skutočne zaujíma. A pri tom veľmi rýchlo spoznávam celú slovenskú barovú scénu. Všade to robia inak a všade sa dá objaviť čosi nové, svojské. Mám rád takéto učenie sa navzájom i učenie sa rôznych súvislostí. Napríklad pri školení o použití sirupov a likérov v káve alebo dezertoch je dobré dozvedieť sa niečo všeobecné o príprave dobrej kávy či dobrého zákuska. Skrátka, uchopiť tému širšie. Takéto koučovanie nie je nepodobné súťažiam. Aj tam treba stáť na vyvýšenom stupienku, dať si pozor na detaily a vedieť svoju prácu komentovať. Hľadia tam na vás stovky očí vrátane prísnej poroty. Ale už na škole sa mi tento adrenalínový zážitok veľmi páčil. Absolvoval som vyše dvadsať súťaží ako barman, čašník, ba dokonca aj ako cukrár. No a pokiaľ ide o liehoviny, mám rád našu vlajkovú loď plum vodku, výbornú hruškovicu a z likérov sangriu, zelené jablko i gaštan.
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 2 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?