K mojim obľúbeným miestam patrí aj Bratislava, rád sa poprechádzam po Starom Meste či si posedím na nábreží Dunaja v niektorej z reštaurácií, ktoré tu minulý rok otvorili. Prekvapilo ma však, keď som sa v jedálnych lístkoch stretol s vetou, že mäso, ktoré používajú, pochádza z Rakúska. Ešte viac ma prekvapilo, keď mi povedali, že aj čerstvé sladkovodné ryby a dokonca aj ovocie či zeleninu nakupujú bratislavské podniky v Rakúsku. Keď som sa pýtal prečo, vysvetlili mi, že pomer ceny a kvality je tam lepší ako na Slovensku. To je smutné, ale už som sa s tým stretol. Som veľkým zástancom kvalitnej regionálnej kuchyne a keď som nastúpil do hotela Spirit v maďarskom Sárvári, chcel som, aby sa tu varilo najmä zo surovín, ktoré produkujú miestni producenti. Všetci na mňa vtedy pozerali, ako keby som spadol z neba. Tiež totiž zvykli nakupovať v Rakúsku, ktoré je doslova za rohom. Tak sme začali obchádzať výrobcov, pestovateľov a chovateľov v okolí a hľadali takých, ktorí by nám kvalitou a cenou vyhovovali. Na začiatku to nebolo ľahké. Veľakrát sme sa stretli s tým, že aj keď robili kvalitné veci, povedali nám, že tie sú určené na export, nie pre domáci trh. Postupne sme ich presvedčili, že to najkvalitnejšie nemajú dávať do zahraničia, ale nám. Odvtedy prešlo už pár rokov a pokrok, ktorý vidím, je veľký. Dokonca pre nás robia aj vlastnú značku vína a šumivého vína. Počul som, že aj na Slovensku sú reštaurácie, ktoré hľadajú kvalitných domácich producentov, držím im v tom palce.Alfred Hackl je generálnym riaditeľom Spirit Hotel Thermal Spa v Sárvári, ktorý má titul najlepšia kúpeľná destinácia Európy v roku 2010. Predtým bol riaditeľom jedného z najznámejších rakúskych spa hotelov Rogner v Bad Blumau. Do Bratislavy chodí pracovne aj súkromne.