Problémom tohto biznisu podľa nej je, že ešte stále sú v ňom celosvetovo veľmi silné severoamerické firmy, ktoré majú na svoje produkty iné normy ako európske firmy.

„Niektoré hormóny i anabolické látky sú v USA bežne povolené, aj keď Európa ich úplne zakazuje. Všeobecne pritom tieto látky nemusia zvyšovať iba výkon, ale môžu viesť aj k neželaným zmenám v organizme,“ hovorí biochemička s tým, že kamenné predajne so športovou výživou sú ešte na Slovensku pod prísnou kontrolou, no v e-shopoch si môže spotrebiteľ kúpiť aj produkty spoza oceánu, ktoré by európskymi normami neprešli.

„My si v dôsledku rozdielnych noriem v jednotlivých častiach sveta našich dodávateľov surovín neustále kontrolujeme, či to, čo nám dodávajú, má naozaj také obsahy jednotlivých látok, ako deklarujú. Keď prechádzame na nového dodávateľa, skúšame si ho vždy dlhší čas,“ hovorí podnikateľka s tým, že Kompava si dováža z cudziny úplne všetko, lebo na Slovensku sa dané produkty nevyrábajú. Neustále vyvíjanie nových produktov rozšírilo spektrum firmou dovážaných ingrediencií už na tri stovky.

Pozor treba podľa nej dávať však aj na dávkovanie inak úplne bezpečnej športovej výživy. Ak totiž človek prijíma cez ňu až priveľa bielkovín, prichádzajú problémy s trávením či intoleranciou na mlieko i laktózu, lebo najviac bielkovinových koncentrátov sa vyrába práve z mlieka.

Podobne ako iní konkurenti však už na čoraz častejšie laktózové intolerancie reaguje aj Kompava. Bielkovinové koncentráty vyrába aj s hovädzím, hrachovým, konopným či ryžovým proteínom.