Cez Španielsko do Bystrice

Čo má Banská Bystrica spoločné so severošpanielskou Pamplonou? Po Námestí SNP stádo býkov síce utekať neuvidíte, ale chutný steak si tu dopriať môžete. Reštaurácia New Angus novodobé servírovanie zobrala po svojom a suverénne. Decentný moderný dizajn navonok zapadá do hornej časti centra Banskej Bystrice a cez masívnu bránu a privátne nádvorie vás oddelí od mesta vkusným, osobitým štýlom stolovania a neformálnou atmosférou zároveň. Novodobé art-deco zosobňuje profesionálna obsluha, ako inak, s odporúčaním dennej špeciality navyše. Príjemným prekvapením pre hosťa je, že mu automaticky prinesie džbán s vodou. A to je nielen sympatická pozornosť podniku, ale zároveň šikovný marketingový ťah. Komu voda nestačí, objedná si tak či tak iný druh nealkoholického nápoja a pritom smelšie siahne po víne, dopraje si aperitív či digestív.

Dobre zostavený jedálny lístok kopíruje moderné trendy a zároveň zohľadňuje požiadavky miestnej klientely. Pizza síce stále predáva, Španielov uraziť talianskou pizzou však neradno, preto New Angus stavil najmä na steaky. Tých z hovädzieho mäsa je v ponuke sedem druhov. Medzi nimi kraľuje rumpsteak z argentínskeho hovädzieho stehna v troch veľkostiach (300g/400g/500g – 9,95 €/13,95 €/16,95 €), ďalej je to 200- a 300-gramový hovädzí filet mignon steak (11,95 € a 14,95 €) alebo T-bone steak (19,95 €). Na polkilový steak si treba trúfnuť, avšak neodporúčame ho kombinovať so šalátom. Sú totiž servírované ako hlavné jedlo vo väčších gramážach. Reštaurácia v špecialitách prichádza so zaujímavým mixom grilovaných mias (bravčové karé, kuracie prsia, hovädzie stehno – 6,95 €) či foršňou plnou mäsa – kombináciou grilovaných kuracích pŕs, bravčového karé, sviečkovice, hovädzieho stehna a restovaných plátkov slaniny. Čo sme počas našich návštev v New Angus vyskúšali, to nám chutilo. Odporúčať môžeme výborne namiešaný tatarák z hovädzej sviečkovice (3,95 €), jemný zemiakový krém (1, 35 €) aj šťavnaté kačacie prsia na portskom víne (8,95 €). Hoci za úvahu by možno stála precíznejšia úprava jedál na tanieri. Keby vám kozmopolitnej atmosféry bolo stále málo, skúste „ponemčený“ ľadový dezert Heisse Liebe (2,95 €), mix zmrzliny a horúcich malín alebo ľahučkú slovenskú domácu tortu z bielej čokolády (2,55 €).

TREND hodnotenie: 4