Čo má Banská Bystrica spoločné so severošpanielskou Pamplonou? Po Námestí SNP stádo býkov síce utekať neuvidíte, ale chutný steak si tu dopriať môžete. Reštaurácia New Angus novodobé servírovanie zobrala po svojom a suverénne. Decentný moderný dizajn navonok zapadá do hornej časti centra Banskej Bystrice a cez masívnu bránu a privátne nádvorie vás oddelí od mesta vkusným, osobitým štýlom stolovania a neformálnou atmosférou zároveň. Novodobé art-deco zosobňuje profesionálna obsluha, ako inak, s odporúčaním dennej špeciality navyše. Príjemným prekvapením pre hosťa je, že mu automaticky prinesie džbán s vodou. A to je nielen sympatická pozornosť podniku, ale zároveň šikovný marketingový ťah. Komu voda nestačí, objedná si tak či tak iný druh nealkoholického nápoja a pritom smelšie siahne po víne, dopraje si aperitív či digestív.
Dobre zostavený jedálny lístok kopíruje moderné trendy a zároveň zohľadňuje požiadavky miestnej klientely. Pizza síce stále predáva, Španielov uraziť talianskou pizzou však neradno, preto New Angus stavil najmä na steaky. Tých z hovädzieho mäsa je v ponuke sedem druhov. Medzi nimi kraľuje rumpsteak z argentínskeho hovädzieho stehna v troch veľkostiach (300g/400g/500g – 9,95 €/13,95 €/16,95 €), ďalej je to 200- a 300-gramový hovädzí filet mignon steak (11,95 € a 14,95 €) alebo T-bone steak (19,95 €). Na polkilový steak si treba trúfnuť, avšak neodporúčame ho kombinovať so šalátom. Sú totiž servírované ako hlavné jedlo vo väčších gramážach. Reštaurácia v špecialitách prichádza so zaujímavým mixom grilovaných mias (bravčové karé, kuracie prsia, hovädzie stehno – 6,95 €) či foršňou plnou mäsa – kombináciou grilovaných kuracích pŕs, bravčového karé, sviečkovice, hovädzieho stehna a restovaných plátkov slaniny. Čo sme počas našich návštev v New Angus vyskúšali, to nám chutilo. Odporúčať môžeme výborne namiešaný tatarák z hovädzej sviečkovice (3,95 €), jemný zemiakový krém (1, 35 €) aj šťavnaté kačacie prsia na portskom víne (8,95 €). Hoci za úvahu by možno stála precíznejšia úprava jedál na tanieri. Keby vám kozmopolitnej atmosféry bolo stále málo, skúste „ponemčený“ ľadový dezert Heisse Liebe (2,95 €), mix zmrzliny a horúcich malín alebo ľahučkú slovenskú domácu tortu z bielej čokolády (2,55 €).
TREND hodnotenie: 4