Do mäsiarstva sa púšťali ľudia prepustení hoci aj z baní či zo zbrojoviek. Slovensko nikdy nemalo viac prípadov salmonelóz a iných nákaz z potravín ako v ťažkých 90. rokoch.

Vedúci modranského biocentra Výskumného ústavu potravinárskeho Stanislav Šilhár hovorí o paradoxe. „Dôvera je teraz v prieskumoch veľmi nízko, ale potraviny pre ľudí neboli nikdy také bezpečné ako v súčasnosti,“ poznamenáva. Podobne sa vyjadruje aj ústredný riaditeľ Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) Jozef Bíreš.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa