Do mäsiarstva sa púšťali ľudia prepustení hoci aj z baní či zo zbrojoviek. Slovensko nikdy nemalo viac prípadov salmonelóz a iných nákaz z potravín ako v ťažkých 90. rokoch.
Vedúci modranského biocentra Výskumného ústavu potravinárskeho Stanislav Šilhár hovorí o paradoxe. „Dôvera je teraz v prieskumoch veľmi nízko, ale potraviny pre ľudí neboli nikdy také bezpečné ako v súčasnosti,“ poznamenáva. Podobne sa vyjadruje aj ústredný riaditeľ Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) Jozef Bíreš.
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?