Rum a kola už zákazníkom nestačia. Chcú netradičné chute, farby a vône – pri vytváraní koktailov preto barmani najnovšie používajú aj bylinky či zeleninu. No a do jedál pre zmenu pridávajú živé kvety.
„Dáte mi dnes voľnú ruku?“ usmieva sa barman Jakub Rampáček a z rúk nám berie nápojové lístky. Po kladnej odpovedi sa hneď púšťa do práce a pripravuje koktail podľa svojej fantázie. Tú našu predstihol na míle... Na stôl po chvíli prináša na prvý pohľad nenápadné poháre – keď sa im lepšie prizrieme, vidíme v tekutine oranžovej farby plávať veľké kusy bazalky. Naše prekvapenie je však namieste. Kým doteraz sme v miešaných nápojoch objavili nanajvýš ananás či jahody, v súčasnosti sa barmani neboja použiť uhorky, rozmarín, čili či zázvor. Jakub Rampáček z Rio Grande Restaurant rád kombinuje citrónovú trávu s mätou, zázvorom, rumom alebo vodkou. Často používa aj ľahkú zeleninu, ako je napríklad uhorka. Dáva ich do klasických koktailov aj do domácich limonád.
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?