Veľmi zaujímavý koncept má bratislavská reštaurácia – Vináreň Bakchus. Voľakedy bola v týchto priestoroch len vináreň, ktorú neskôr vystriedala indická reštaurácia. V súčasnosti sa rozhodli majitelia v menu skombinovať slovenskú aj indickú kuchyňu. Nejde však o fusion, každú pripravuje iný kuchár a jedlá v menu sú indické alebo slovenské. Zaujímavým nápadom je aj rozlíšiť denné a večerné menu. Zo slovenskej kuchyne sme vyskúšali ako predjedlo mäsiarov výber (7,80 €), niekoľko druhov údenín na lopári a škvarkovú nátierku, ktorú hosť dostane spolu s teplým pečivom aj ako kuvert. Obsluha nás upozornila, že porcie predjedál sú dosť veľké a je pravda, že mäsiarov výber by pokojne stačil dvom. Z polievok sme ochutnali dennú Petrovu kotlíkovú polievku (2,70 €), čo je vlastne polievka z denného menu – a keďže v ten deň bola šošovicová, dostali sme ju v miske, nie v kotlíku, no chuťovo nejako zvlášť neupútala. Výborný však bol miešaný záhradný šalát s pečeným zubáčom a limetkovým dresingom (8,50 €). To isté platí o domácich lievancoch s brusnicami a javorovým sirupom (4,10 €).
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 2 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?