Taliani sú známi vrúcnym vzťahom k svojej kuchyni – síce v zahraničí ochutnajú aj miestne špeciality, ale už na druhý deň aj tam hľadajú špagety. Niekedy sú prekvapení, čo všetko sa za talianske jedlo vydáva. V pravých talianskych reštaurá­ciách napríklad nikdy nemajú na jedálnom lístku zároveň klasické jedlá a pizzu. S tým sa možno stretnúť len v zahraničí. Dôvod je, ako hovorí Alvarez Momi, majiteľ a šéfkuchár bratislavskej reštaurácie Romeo e Giulietta, ktorá je členom Asociácie talianskych reštaurácií na Slovensku, jednoduchý – reštaurácia je iný typ podniku ako pizzeria. Tá je považovaná za rýchle občerstvenie s iným servisom.


Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 2 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa