Keď sme pred takmer desiatimi rokmi chceli otvoriť tržnicu v nevyužitej vlastnej budove, ľudia nám hovorili, že sme šialení. Pýtali sa, prečo by si mali kupovať rajčiny u nás. Dnes je to už komické, hovorí konateľ spoločnosti FreshMarket Andrej Slezko.
Vo veľkej „škatuli“, kam Slováci chodili za nábytkom IKEA, sa zrazu objavili potraviny a gastro podniky, ktorých ponuka sa časom vyprofilovala na pestrú zmes reštaurácií pod jednou strechou. I keď spočiatku to nebola veľká sláva, ale čaro tržnice a jej atmosféru podporovanú tematickými podujatiami objavovalo čoraz viac spotrebiteľov i prevádzok. Po presťahovaní do nových väčších priestorov vyrástol Fresh Market na koncept, s ktorým sa dnes automaticky porovnáva každý nový projekt tohto typu.
Fresh Market Zdroj: Maňo Štrauch
Farmárske, domáce či kvalitné?
Nástup moderných tržníc typu Fresh Market súvisí s meniacim sa životným štýlom. Ľudia objavujú food blogy, sledujú trendy v jedlách a viac sa orientujú na zdravé stravovanie. Na potulkách v zahraničí sa stretávajú s novými potravinami a chuťami, po ktorých sa obzerajú aj doma. „Vnímanie jedla je iné ako pred pár rokmi. Nestalo sa nič iné, len sme ako Slováci zmúdreli,“ hovorí A. Slezko.
O pestrosť sa snaží aj Fresh Market. Možno v ňom
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?