Zymatic je nerezová škatuľa s rozmermi 50 x 37 x 43 cm a hmotnosťou jemne nad 20 kg. Nejde o drobca, ale na bežnú kuchynskú linka by sa mal vojsť. Na jedno varenie vie vyprodukovať viac ako 9 litrov piva. Bez minimálnych starostí a presne podľa vlastného gusta. Pokojne vždy iného gusta.
Experimentovanie je jednou z hlavných výhod Zymaticu. Všetky ingrediencie ako jačmeň, chmeľ a ďalšie sa dajú kupovať buď od lokálnych farmárov alebo zo špecializovaných obchodov ako sety. Podobne ako sa predávajú ingrediencie na domáci chlieb z pekárničky.
PicoBrew sa chváli tým, že ich Zymatic sa dokáže pripojiť na internet (káblom aj cez Wi-Fi) odkiaľ si stiahne jeden z tuctov receptov na to ktoré pivo a celý proces varenia. Čas sa automaticky prispôsobuje druhu a množstvu ingrediencií a celý priebeh sa dá kontrolovať cez internet.
Tento proces trvá približne 4 hodiny. Potom už stačí mladinu nechať fermentovať, čo je ale podľa odborníkov ešte dôležitejší proces. Od tohto kroku záleží chuť výsledného piva.
Start-up sa chváli aj veľmi jednoduchým čistením Zymaticu. Dokúpiť sa dajú doplnky ako sudy, fľaše, etikety alebo vrchnáky s ručným strojom na ich nasadzovanie. Nejde teda o absolútne bezprácne varenie typu – nasypem ingrediencie, stlačím gombík a mám pivo.
Zdroj: PicoBrew
PicoBrew Zymatic už používajú aj malé a stredné pivovary na testovanie nových receptov. Ale hlavným cieľom start-upu je umožniť uvariť kvalitné a úplne unikátne pivo aj tomu najväčšiemu laikovi. Takému, ktorého nadšenie neschladí ani cenovka 2-tisíc dolárov. Ale koľko ozajstný fanúšik tohto moku naň minie ročne? Navyše tu prestíž, ponúknuť susedom pri grilovačke pivo vlastnej výroby, si neužije hocikto.