Ukrajina je veľkou témou hlavne pre európske poľnohospodárstvo, tvrdí Richard Takáč
Jednu tretinu rozlohy budúcej Európskej únie by tvorila podľa neho Ukrajina
Jednu tretinu rozlohy budúcej Európskej únie by tvorila podľa neho Ukrajina
Dodal, že v agrorezorte by sa dali finančné prostriedky z plánu obnovy využiť najmä v ekologických projektoch, napríklad pri zadržiavaní uhlíka v krajine, pri čistení hydromelioračných rigolov a rôznych zavlažovacích nádrží
Podľa slov ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka pripravuje vláda v tejto oblasti niekoľko opatrení
Upozornil však, že na Pôdohospodárskej platobnej agentúre nie je dokončená digitalizácia
Zákaz importu poľnohospodárskych komodít z Ukrajiny zostáva na národnej úrovni. Richard Takáč požiadal eurokomisiu o celoeurópske riešenie
Dovozy ukrajinských komodít spôsobujú poľnohospodárom veľké straty a ohrozujú tradičné trhy
Som rád, že poľský eurokomisár Wojciechowski prijal moje návrhy a modifikácia bola schválená už k 30. novembru 2023, uviedol Richard Takáč
„Nevybavených spisov je približne 20-tisíc . Sú tam nájomné zmluvy, kúpne zmluvy či reštitúcie,“ tvrdí šéf rezortu pôdohospodárstva
Minister pripomenul, že poľnohospodári stále nevyužili všetky finančné prostriedky zo starého programového obdobia
Krízovým ozdravným procesom sa má predísť rizikám v súvislosti s nakladaním s finančnými prostriedkami zo štátneho rozpočtu a z fondov Európskej únie
Zmeny sa týkajú štátnych podnikov Hydromeliorácie, Lesy SR, Závodisko, Plemenárske služby SR a príspevkovej organizácie Národné lesnícke centrum
Ministri zdôraznili úlohu vidieckych oblastí pri zabezpečovaní udržateľnosti a potravinovej bezpečnosti a pri zachovávaní kultúrneho dedičstva miestnych komunít
Podľa ministra ide o veľký problém z pohľadu Slovenska, ktoré inak podporuje prevoz ukrajinského obilia cez tranzitné koridory do tretích krajín
„Generálnemu riaditeľovi som ponúkol možnosť pokračovať vo funkcii, avšak informoval ma o jeho osobnom rozhodnutí, že chce ukončiť pracovný pomer na PPA, čo mňa osobne veľmi mrzí,“ objasnil Richard Takáč
Minister pôdohospodárstva Richard Takáč sa dohodol s podpredsedom vlády pre plán obnovy Petrom Kmecom na spolupráci
Čína sa vyrovnáva s pomalým rastom domácej ekonomiky
Pretrváva vysoká neistota z obchodnej politiky USA nastupujúceho prezidenta Donalda Trumpa
Záujemcov o prevzatie existujúcich firiem je príliš málo a počet podnikateľov, ktorí sa chcú stiahnuť z pracovného života, rýchlo rastie
Novoročné výpredaje sa týkajú predovšetkým obchodov a značiek, ktoré ponúkajú odevy a obuv